Білоруські гелікоптери порушили повітряний простір Польщі

Білоруські гелікоптери порушили повітряний простір Польщі

Білоруські бойові гелікоптери перетнули державний кордон Польщі.

Про це пише Gazeta Wyborcza.

Міністерство оборони Польщі водночас запевняє, що Центр повітряних операцій не зафіксував порушень повітряного простору.

Події відбувалися вранці першого серпня в районі села Біловежа.

Місцеві жителі зазначають, що гелікоптери перетнули кордон в районі села Грудки та пролетіли вглиб країни близько трьох кілометрів.

Потім змінили свій маршрут: пролетіли над Біловежею в бік Подолян та повернулися назад. Місцеві жителі скражилися на небезпечні маневри та прольоти над житловими будинками.

Пізніше в мережі з’явилося більше фотографій, які стали доказом перетину кордону та дали змогу ідентифікувати місце прольоту бойових машин.

Своє розслідування провів польський блогер SluzbyiObywatel у своєму Twitter. Оцінивши фотографію місцевого жителя, він знайшов місце прольоту гелікоптерів.

Виявилося, що вони заглибилися більш ніж на два кілометри у польську територію.

Нагадаємо, ПриватБанк подовжує період використання всіх карток на 24 місяця

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю
Українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не відновлюватиме з 18 червня польоти до Польщі, як планувала раніше. Таке рішення зумовлене необхідністю облітати територію Білорусі.
Loading...
Load next