Вісім українських пілотів готові розпочати навчання на винищувачах F-16

Вісім українських пілотів готові розпочати навчання на винищувачах F-16

Визначено першу групу українських пілотів, які візьмуть участь у тренуванні на винищувачах F-16. 

Про це повідомляє видання Politico.

Видання посилається на слова американського чиновника і людини, знайомої з українськими планами, що вісім українських пілотів, які вільно володіють англійською мовою, готові розпочати навчання на винищувачі, щойно кілька європейських союзників розроблять офіційний план підготовки і затвердять його у США. Точні терміни виконання цієї вказівки залишаються незрозумілими.

Американський чиновник також повідомив, що 20 пілотів, які трохи розмовляють англійською, можуть розпочати мовні курси у Великій Британії вже цього місяця. (Можливо, саме це мав на увазі президент України Володимир Зеленський, коли оголосив про початок тренувань F-16 у серпні). Загалом 32 українських пілоти - достатньо для двох ескадрилій - були відібрані для потенційної участі в навчальній програмі, але рівень володіння англійською мовою залишається каменем спотикання.

Коаліція з 11 країн НАТО допоможе українцям навчитися керувати американським військовим літаком, причому більша частина інструктажу, як очікується, відбудеться в Данії і Румунії. Адміністрація Байдена все ще чекає на офіційну пропозицію щодо навчання від європейських союзників, але американський чиновник сказав, що Вашингтон "сподівається", що запит надійде протягом декількох тижнів, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Литва закриває два прикордонні пункти через переміщення «вагнерівців»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next