З початку війни захисники знищили понад 5,5 тисячі повітряних цілей ворога - Зеленський

З початку війни захисники знищили понад 5,5 тисячі повітряних цілей ворога - Зеленський

З початку російської агресії 42 захисникам українського неба надали звання Героя України, 26 із них - посмертно.

Пре це заявив Президент Володимир Зеленський, передає пресслужба глави держави.

Сьогодні ми відзначаємо важливий день для нашої рідної України - професійний день сил, чиє найголовніше завдання - берегти життя людей. І воїни Повітряних сил Збройних сил України з честю виконують це важливе завдання, досягають потрібних нашій державі потужних результатів і здобувають справжню славу для кожного й кожної з нас, для всієї України, - зазначив Зеленський, звертаючись до військовослужбовців ПС ЗСУ.

Як розповів глава держави, за час повномасштабної війни українські льотчики здійснили понад 14 тис. бойових вильотів, воїни Повітряних сил збили понад 3,5 тис. літаків, гелікоптерів і ракет загарбників та ще понад 2 тис. ворожих ударних дронів.

Я дякую всім вам, українські воїни, за кожну збиту російську ракету та кожен знищений дрон ворога, - заявив Зеленський.

Окремо Президент відзначив важливий успіх Повітряних сил ЗСУ в знищенні російських гіперзвукових ракет «Кинджал», якими Росія довго намагалася залякувати не лише Україну, а і Європу та весь світ.

Цей культ знищений назавжди. Наші воїни з усією очевидністю довели: якщо у захисників життя є козацький характер, є наші вітчизняні системи ППО, є ППО наших партнерів, то в терористів немає жодного шансу. Жодні «кинджали» Москві не допоможуть, - заявив Зеленський.

Глава держави також заявив, що Україна щоденно працює над тим, щоб створити надійний повітряний щит для країни, який зможе стати основою повітряного щита для всієї Європи.

Нагадаємо, На Херсонщині аграрій підірвався на російській міні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next