СБУ затримала фермерку-колаборантку

СБУ затримала фермерку-колаборантку

Служба безпеки затримала ще одну колаборантку на звільнених територіях Харківської області, яка під час окупації Харківщини вивезла до рф українського зерна на 13 млн грн.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисницею виявилась власниця фермерського господарства з Куп’янського району, яка вирощувала і продавала оптовими партіями зернові та олійні культури. На період окупації регіону вона почала співпрацювати з російськими окупантами і добровільно «зареєструвала» власний бізнес у місцевій окупаційній адміністрації рф.

У липні-серпні минулого року на її господарстві зібрали понад 2 тис. тонн врожаю на майже 13 млн грн. Потім колаборантка вивезла всю партію зернових до Бєлгородської області та продала російським агрохолдингам.

При цьому частину одержаного «прибутку» вона перерахувала до бюджету країни-агресора як «податки». Після звільнення району зловмисниця намагалася «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя.

Під час обшуку було вилучено документи, які підтверджують її співпрацю з окупантами. На підставі зібраних доказів фігурантці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. 

Нагадаємо, Виставка АРТЕФАКТІВ незламності у смолі: де побачити та які експонати представлені?

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала 60 колаборантів і викрила 20 ворожих ДРГ у різних регіонах (відео) СБУ затримала 60 колаборантів і викрила 20 ворожих ДРГ у різних регіонах (відео)
Усі ці зрадники та агенти затримані і дають свідчення СБУ.
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео) СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео)
Покаранням за державну зраду є довічне позбавлення волі.
Loading...
Load next