У Туреччині знову стався сильний землетрус: є постраждалі

У Туреччині знову стався сильний землетрус: є постраждалі

У турецькій провінції Малатья, яка в лютому була серед регіонів, найбільш постраждалих від катастрофічних землетрусів, знову сталися значні підземні поштовхи.

Про це повідомляє Anadolu.

У службі з надзвичайних ситуацій AFAD повідомили, що магнітуда поштовхів становила 5,3, епіцентром був район Єсилюрт у Малатьї. Землетрус стався о 20:48 на глибині 7 кілометрів. Поштовхи відчули ті самі райони, які постраждали у лютому від руйнівного землетрусу з десятками тисяч загиблих – Кахраманмараш, Адияман, Газіантеп. 

В уряді повідомили, що травми отримали 23 особи, частина з них – через те, що вистрибнули з балконів, боячись опинитись під завалами. Серйозних руйнувань зазнали кілька будівель. 

Як відомо, 6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини і півночі Сирії сталися потужні землетруси магнітудою 7,8 і 7,5 бала, спричинивши загибель майже 60 тисяч людей в обох країнах.

У Туреччині масштаби руйнувань активізували дискусію про містобудівні норми та відповідальність забудовників. Після стихійного лиха почалися арешти представників будівельного бізнесу. Станом на середину липня під арештом опинилися 350 осіб. 

Нагадаємо, Словенія отримає гуманітарну допомогу від України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next