Ремонтна кампанія української енергосистеми йде за планом – Денис Шмигаль

Ремонтна кампанія української енергосистеми йде за планом – Денис Шмигаль

В Україні відремонтовано 5 атомних енергоблоків, ще 4 перебувають у ремонті, також полагоджено 62% енергоблоків ТЕС і 70% ТЕЦ.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Розуміємо високу ймовірність, що росіяни продовжать масштабні атаки на енергосистему. По АЕС: відремонтовано 5 атомних блоків, ще 4 у ремонті. По ТЕС: відремонтовано 62% енергоблоків від запланованих. По ТЕЦ: відремонтовано 70%, – заявив Денис Шмигаль. 

Також було виділено 4,8 млрд грн регіонам з Фонду ліквідації наслідків агресії та розширено програму обміну для ламп розжарювання.

Розширюємо програму обміну для ламп розжарювання на світлодіодні, яку Уряд реалізує спільно з Євросоюзом. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші. Мета – замінити 50 млн ламп, щоб знизити навантаження на енергосистему, – повідомив Прем'єр-міністр. 

Окрім того, відремонтовано та перебувають в ремонті 32 агрегати ГЕС. "Укренерго" майже на 80% відремонтувало магістральні мережі. Високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану. Формується багаторівневий захист для енергетичних об’єктів.

Нагадаємо, До лікарні доставлено 733 людини через пилову бурю на південному сході Ірану

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next