Поляки планують придбати у Південної Кореї тисячу танків

Поляки планують придбати у Південної Кореї тисячу танків

Польські збройні сили закуплять 1 тис. танків у Південної Кореї, повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Про це пише PAP.

Міністерство національної оборони приділяє велику увагу озброєнню бронетанкових частин танками. Основними напрямками їх придбання є США та Республіка Корея. Загалом ми купимо 1 тис. танків K2. У нас уже є виконавчий контракт на поставку 180 машин, які будуть поставлені в Польщу до 2025 року. Перші з них уже стоять на озброєнні нашої армії. Наступний крок - придбання 820 танків K2PL, тобто полонізованої версії цього танка, - сказав керівник Міноборони Польщі.

Як повідомив Блащак, для цієї мети було створено польсько-південнокорейський збройовий консорціум, до складу якого увійшли польський державний оборонний концерн Polska Grupa Zbrojeniowa, підприємство Wojskowe Zaklady Motoryzacyjne і південнокорейська компанія Hyundai Rotem Company.

Ми прагнемо максимального залучення польської оборонної промисловості. Плануємо, що перші K2PL надійдуть до нашої армії вже 2026 року. Ці танки разом з американськими Abrams стануть кістяком наших бронетанкових військ на найближчі роки та десятиліття. Це епохальне посилення нашого оборонного потенціалу. Ми будуємо найсильнішу сухопутну армію в Європі, – заявив глава Міноборони Польщі.

Нагадаємо, В Україні росіяни вбили 500 дітей, понад тисяча дістали поранення - ОГПУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next