Мешканця Покровська підозрюють в колабораційній діяльності

Мешканця Покровська підозрюють в колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру в колабораційній діяльності тому, що чоловік регулярно звітував військовому рф про вогневі позиції та переміщення техніки й особового складу ЗСУ (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

З травня 2023 року, перебуваючи у Покровську, проросійськи налаштований місцевий житель передавав представнику зс рф через заборонену соцмережу «Однокласники» відомості про напрямки руху техніки та особового складу ЗСУ. Чоловік мав на меті максимально ефективно допомогти загарбникам якнайшвидше окупувати регіон, тож впродовж місяця щотижнево надсилав громадянину держави-агресора детальні звіти.

З кожним новим повідомленням підозрюваний розширював спектр розвідувальної інформації, повідомляючи про місця ведення артилерійського вогню підрозділами ЗСУ; кількість та напрямки переміщення РСЗО й автомобільної техніки, яка буксирувала самохідні артилерійські установки; розташування та переміщення тягачів, що транспортували БМП, гармати-гаубиці, танки й бензовози.

Крім того, у своїх звітах він відмічав геолокації об’єктів дорожньої інфраструктури й інженерних споруд області, які мають важливе значення для обороноздатності нашої країни. Зокрема, детально описував місцевість навколо залізничних сполучень і мостів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, До кінця 2023 року податкова перевірка очікується для 1275 бізнеса

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next