Ексгенерала-майора СБУ засудили на 12 років за держзраду

Ексгенерала-майора СБУ засудили на 12 років за держзраду

Суд визнав винним колишнього першого заступника керівника Центру спеціальних операцій «А» СБУ у державній зраді та у закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Його засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна. Прокурори у суді довели, що генерал-майор СБУ збирав інформацію, яка становила державну таємницю, та передавав її представникам рф. Також за завданням спецслужб країни-агресора, засуджений підшуковував осіб серед колишніх військовослужбовців СБУ для вчинення теракту.

Метою було вбивство майора ЗС Чеченської Республіки Ічкерія, який з лютого 2015 року під час війни на сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Тоді правоохоронці попередили вбивство, заплановане спецслужбами рф. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося СБУ.

Нагадаємо, Окупанти збільшують темпи виробництва дронів — Гуменюк

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО
Четверо злочинців шляхом обману заволоділи державними коштами у великих розмірах - 6,8 мільйона гривень. Чоловіки підшуковували учасників АТО й пропонували їм оформити інвалідність для отримання пенсій, кошти згодом вони забирали собі.
Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео) Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео)
Контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою та "зливав" їм інформацію про деталі функціонування органів держаної влади України.
Loading...
Load next