"Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду

"Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду
Сьогодні, 31 травня, Апеляційний суд Одеси залишив без змін звинувачення щодо громадського активіста Сергія Стерненка за статтями про викрадення людини та незаконне поводження зі зброєю - за частиною 2 статті 146 і за частиною 1 статті 263 ККУ.
Екслідер одеського осередку "Правого сектора" та активіст Сергій Стерненко подаватиме касаційну скаргу на рішення Одеського апеляційного суду рішенням якого його засуджено до умовного терміну покарання у справі про нібито викрадення антимайданівця Сергія Щербича.

 

Про це повідомив сам Сергій Стерненко у своєму Telegram-каналі.

По факту я отримав судимість та рік умовно за 1 (один!!!!) патрон. Будемо оскаржувати у Верховному суді, звісно, - заявив Стерненко.

Зокрема на своїй сторінці у Twitter активіст висловив припущення, що "прокурори Венедіктової" також подадуть скаргу і наполягатимуть на 7,3 роки ув‘язнення з конфіскацією.

Один з адвокатів Стерненка Масі Найєм у коментарі "Радіо НВ" повідомив, що захист звертатиметься до касаційного суду і ЄСПЛ щодо вироку в незаконному поводженні зі зброєю.

Дуже дивна ситуація щодо цієї кулі. Фактично кулі вже не існує, вона була одна єдина й під час експертизи її використали. Усе доводить, що й у цій частині немає правозлочину, – сказав Найєм. 

Нагадаємо, що на сьогодніньому засіданні Одеський апеляційний суд скасував вирок першої інстанції за статтею 187 - Розбій, за якою Стерненка і Демчука звинувачували у викраденні представника партії "Родіна" Сергія Щербіча у квітні 2015 року. За словами Щербіна, його в той час ніби то побили і три рази поранили з травматичного пістолета, замкнули в підвалі і вимагали відмовитися від депутатської діяльності.

Читайте також
Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно
Стерненка визнали винним у справі про викрадення людини. Також його визнано винним по 263-й статті ККУ - незаконне поводження зі зброєю.
Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.
Поліція затримала підозрюваного у нападі на помічника генпрокурора Поліція затримала підозрюваного у нападі на помічника генпрокурора
Підозрюваним виявився 34-річний іноземець.
Loading...
Load next