"Укренерго" брало аварійну допомогу від енергосистеми Румунії

"Укренерго" брало аварійну допомогу від енергосистеми Румунії

Через новий рекорд споживання електроенергії НЕК "Укренерго" залучало аварійну допомогу з Румунії. 

Про це повідомляє Укренерго.

У середу, в енергосистемі о 21:00 був зафіксований новий літній рекорд споживання. Він на 0,4% перевищив попередній максимум, який був 19 липня.

Водночас, через зменшення світлового дня та хмарну погоду в деяких регіонах сонячні електростанції виробляли менше електроенергії у вечірні години, коли споживання було найвищим. Обсяг імпорту, який відбувався, був недостатній для компенсації різниці між споживанням та виробництвом. Тому «Укренерго» брало аварійну допомогу у Румунії з 19:00 до 22:00 потужністю 400 МВт щогодини для забезпечення споживання, ‒ заявили в компанії.

Як відомо, на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на деяких атомних енергоблоках продовжуються ремонти: генерація має максимально відновитися до нового опалювального сезону, коли потреба в електроенергії буде значно вищою. Тому наразі в енергосистемі дуже обмежені можливості для покриття високого споживання.

Нагадаємо, Зусилля України зі створення запасів палива, ймовірно, будуть успішними для зимового періоду ‒ британська розвідка

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Румунії автобус з українцями потрапив у ДТП: двоє людей загинули (фото) В Румунії автобус з українцями потрапив у ДТП: двоє людей загинули (фото)
На румунсько-угорському кордоні у смертельну ДТП потрапив мікроавтобус, який перевозив українців. Внаслідок аварії постраждало 15 людей, двоє українців загинули, а ще двоє перебувають у важкому стані.
Заховав між вишнями: на кордоні з Румунією виявили близько 400 ящиків контрабандни (відео) Заховав між вишнями: на кордоні з Румунією виявили близько 400 ящиків контрабандни (відео)
Нелегально перевести вантажівкою контрабанду сигарет намагався українець, який прямував у Румунію.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next