Укренерго відновлює експорт електроенергії у Словаччину

Укренерго відновлює експорт електроенергії у Словаччину

Сьогодні, 21 липня, стартує перший аукціон з розподілу пропускної спроможності міждержавних ліній на експортному напрямку Україна – Словаччина.

На аукціоні буде запропоновано учасникам 200 МВт з датою поставки 23 липня з 9:00 до 14:00, інформує Укренерго

Укренерго та словацький оператор системи передачі SEPS підписали угоду, яка визначає порядок проведення та розподілу коштів від аукціонів з доступу до міждержавних інтерконекторів між операторами двох енергосистем. Зважаючи на війну та постійні ризики від обстрілів, доступ до міждержавних перетинів розподіляється лише на короткостроковий період на добових аукціонах. 

Отже, після внесення необхідних змін в законодавство та погодження Регулятором – НКРЕКП – Україна має можливість розпочати експорт електроенергії до Словаччини. 

Зазначимо, українська електроенергія експортуватиметься лише у години доби, коли в енергосистемі є надлишок виробленої електроенергії. Наприклад, експорт можливий у ранкові та денні години, коли виробництво сонячних електростанцій найбільше. У вечірні години, коли сонячні електростанції не працюють, а в енергосистемі обмежена можливість електростанцій покривати високий рівень споживання електрики залишається необхідність імпорту.

Нагадаємо, На Херсонщині попри обстріли вдалось зібрати понад 50 тисяч тонн зернових культур

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ ліквідувала криптоферму, що викрадала електроенергію на прифронтових територіях (фото) СБУ ліквідувала криптоферму, що викрадала електроенергію на прифронтових територіях (фото)
Збитки, яких завдали шахраї, складають сотні тисяч гривень.
Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон
Щоб потрапити в Словаччину, громадянин Нігерії стрибнув в річку Уж, але вибратися на берег довелося допомагати прикордонникам Чопського загону.
Loading...
Load next