СБУ повідомила про підозру прикордоннику-дезертиру, який перейшов на бік окупантів

СБУ повідомила про підозру прикордоннику-дезертиру, який перейшов на бік окупантів

Зловмисник потрапив у полон українських захисників під час боїв у районі селища Нескучне на Донеччині у червні цього року. Фігурант обіймав посаду начальника ракетно-артилерійського відділення прикордонної комендатури швидкого реагування "Новотроїцьке" у Донецькій області.

Про це повідомляє СБУ.

На початку березня 2022 року він самовільно залишив місце служби і втік до тимчасово захопленого селища Нікольське Маріупольського району, де проживають його родичі. Там він пройшов "співбесіду" з представниками російських спецслужб та командування регулярних військ рф і погодився на їхню "пропозицію" вступити до лав окупаційного "мвс днр".

Зрадник брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони на південному фронті. Він займав вогневі позиці поблизу ворожих укріпрайонів та блокпостів, які мали стримувати просування українських військ на Маріупольському напрямку.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 4 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення із конфіскацією майна.

Нагадаємо, Греція прийняла декларацію на підтримку України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії
На Харківщині контррозвідка Служби безпеки України заблокувала канал, яким до російських оборонних підприємств незаконно постачали українські запчастини до військової техніки. Зокрема, товари потрапляли до країни-агресора під виглядом цивільних.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next