Готували ракетний удар по штабу Сил оборони: СБУ затримала двох іноземців-агентів фсб (ВІДЕО)

Готували ракетний удар по штабу Сил оборони: СБУ затримала двох іноземців-агентів фсб (ВІДЕО)

Служба безпеки зірвала нову спробу рашистів завдати вогневого пошкодження по місцях дислокації Сил оборони на Одещині.

Про це повідомляє СБУ.

Для виконання ворожого завдання фсб залучила двох своїх агентів – громадян одного з країн Південного Кавказу, які проживали в Одесі. За вказівкою російської спецслужби ці фігуранти розвідували місця базування українських військ, щоб зафіксувати їх координати на Google-картах.

Після встановлення геолокацій «потрібних» об’єктів агенти збирали максимум інформації про наявний там особистий склад, військову техніку та особливості роботи. Таким чином вони сподіваються ідентифікувати пункти управління та бойові підрозділи ЗСУ, щоб «прозвітувати» до фсб.

Для збору розвідданих російські агенти обходили вулиці обласного центру та приховували якісь «цілі». Разом з цим вони «втемну» використовували свої зв’язки серед місцевих жителів для отримання інформації про українських військових, – заявили в СБУ.

Також фігуранти створили у міській громадській організації, яка діяла під виглядом надання допомоги з легалізації зарубіжних громадян в Україні. При цьому насправді у стінах ГО іноземців намагалися завербувати до власної мережі інформаторів.

У разі отримання розвіданих окупанти планували здійснити серію цільних ракетно-дронових ударів по військовій інфраструктурі та бойових позиціях ЗСУ. Після виконання ворожого завдання агенти сподівалися влаштуватися до фсб.

Однак співробітники СБУ завадили реалізації злочинних намірів. Адже викрили поплічників агресора ще на початковому етапі їх розвідувально-підривної діяльності. Тоді СБУ провела поетапне документування, яке дозволило повністю відслідкувати маршрути переміщення фігурантів і затримати їх, коли вони проводили дорозвідку поблизу одного з об’єктів.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про враження за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.  Зловмісникам загрожує до 12 років тюрми.

цьому,  Внаслідок останніх атак по енергосистемі ДТЕК зазнав суттєвих пошкоджень - WP

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next