13 тисяч тонн зерна рф знищила в результаті атаки шахедів на порт Ізмаїл ‒ Кубраков

13 тисяч тонн зерна рф знищила в результаті атаки шахедів на порт Ізмаїл ‒ Кубраков

Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура. Відомо, що агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії.

Про це повідомляє Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

рф системно б’є по зернових ємностях і складах для зупинки агроекспорту. Світ має зрозуміти, атаки на зернову інфраструктуру – це атаки на країни Африки та Азії, яким вже не вистачає їжі. Це атаки на продовольчі світові ринки, які вже відреагували підвищенням ціни на пшеницю через нестачу українського продовольства після зупинки Зернової ініціативи та атак по портам Дунаю, ‒ наголосив міністр.

Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені і 35 тис тонн знищеного зерна. Сьогодні вже 8 за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу рф з Зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти, знищенно 270 тис тонн зерна.

Нагадаємо, Вибух бензинового резервуару: на Полтавщині поліція розпочала розслідування

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next