Міллі: Українці перетнули першу лінію російської оборони

Міллі: Українці перетнули першу лінію російської оборони

Українські війська прорвали найскладніший рубіж російської оборони на південному фронті і надалі будуть просуватися набагато швидше, підтверджують українські командири, які воюють на південному фронті. Такої ж думки дотримується і голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Як і скрізь, південний фронт України розпочав наступ у червні, але великі мінні поля, які заклали окупанти, робили наступ дуже повільним, кривавим і тривалим, як характеризував наступ генерал Міллі, повідомляє ERR.

Проте, за словами українських офіцерів, великі мінні поля на півдні вже подолано і вони досягли ділянок, які окупант уже не може мінувати, бо вони будуть потрібні йому самому.

Дивіться, ми проїхали основні заміновані дороги. Попереду тільки російські логісти, які самі користуються дорогами. Ми всюди, де тільки можемо, перетинаємо ці рубежі оборони. Там, звичайно, теж є міни, але не можна більше називати ці території замінованими, – сказав командир десантно-штурмового батальйону «Скала».

За словами українських офіцерів, усі дороги в районі прориву тепер також необхідні для забезпечення безпеки постачання російських військ, тому про їх мінування не може бути й мови. Проте це дає можливість українським військам швидше просуватися та досягати мети наступу.

Наша мета - вийти до Азовського моря. Я не хочу, щоб мої хлопці думали, що вони зараз можуть відпочити. Вони знають, що ми йдемо вперед, щоб звільнити всі наші райони, - додав командир.

За словами генерала Міллі, ще зарано називати контрнаступ в Україні успішним, але правда в тому, що часткового успіху поки точно досягнуто.

Вони перетнули головну першу лінію оборони, — сказав Міллі.

Міллі додав, що в українців ще достатньо бойової потужності в запасі і це лише початок.

Нагадаємо, Ми готові воювати "в довгу", не втрачаючи людей ‒ Зеленський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next