Словаччина відмовляється використовувати ядерне паливо з рф

Словаччина відмовляється використовувати ядерне паливо з рф

Словаччина відмовилася від використання російського ядерного палива для своїх атомних електростанцій. Натомість країна вирішила замінити його паливом від американської компанії.

Про це повідомляє Euractiv.

Понад 60% енергії, яку виробляють у Словаччині, надходить від атомних електростанцій, які своєю чергою, отримують винятково російське ядерне паливо. Після укладання угоди про забезпечення "єдиної повністю західної альтернативи" для постачання енергетичних ресурсів між Словацькими електростанціями та швейцарською філією американської компанії, Словаччина зможе відмовитися від ядерного палива з рф.

Атомні електростанції є важливою опорою в енергетичному балансі нашої країни, тому я вважаю вкрай важливим забезпечити диверсифікацію постачань ядерного палива для їхньої стабільної роботи, ‒ заявив директор електричної комунальної компанії Словацькі електростанції Браніслав Стричек.

Спершу паливо має пройти процес схвалення спеціально для використання в словацьких ядерних реакторах. У разі отримання позитивних результатів, ядерне паливо з альтернативної країни надійде до Словаччини впродовж року. Угода узгоджується з метою ЄС припинити свою залежність від російських енергоносіїв.

Нагадаємо, У "казармі" кадировців у окупованому Енергодарі пролунав вибух

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next