У Словаччині пройшов багатотисячний мітинг проти уряду Фіцо

У Словаччині пройшов багатотисячний мітинг проти уряду Фіцо

Тисячі людей вийшли на вулиці великих міст Словаччини, щоб знову протестувати проти планів нового уряду прем’єр-міністра Роберта Фіцо внести зміни до кримінального кодексу країни.

Про це повідомляє Associated Press.

Натовп демонстрантів неодноразово скандував гасла «Мафія, мафія» та «Досить з нас Фіцо». На центральну площу Братислави вийшли близько 20 тисяч протестувальників. Зазначається, що з моменту першого антиурядового протесту 7 грудня у Братиславі, демонстрації поширилися на 19 словацьких міст.

Зміни, запропоновані коаліційним урядом трьох партій, включають скасування спеціальної прокуратури, яка займається тяжкими злочинами, зокрема хабарництвом, організованою злочинністю та екстремізмом. Натомість розслідуванням таких справ займались би прокурори обласних управлінь, які 20 років не бралися за такі злочини.

Законодавство, ухвалене урядом Фіцо, потребує схвалення парламенту та президента, проте трипартійна коаліція має більшість, щоб подолати очікуване вето президентки Зузани Чапутової.

Чапутова сказала, що вона також готова використати конституційний виклик законодавству. Однак незрозуміло, як Конституційний суд зможе винести рішення.

Нагадаємо, Умєров заявив про готовність нової редакції мобілізаційного законопроекту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next