У жовтні ЄС представлять пропозиції щодо розширення

У жовтні ЄС представлять пропозиції щодо розширення

Єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї розповів про підготовку пропозицій щодо розширення ЄС, які планують представити у жовтні.

Про це єврокомісар заявив в інтерв’ю Euractiv.

За його словами, очікується, що саме у жовтні Єврокомісія представить свої щорічні звіти щодо прогресу усіх країн, що перебувають у процесі вступу до ЄС.

Ми готові виступити зі сміливими пропозиціями і з новими ідеями, – сказав Варгеї.

Єврокомісар також зазначив, що план розширення, який буде презентовано наступного місяця, прискорить інтеграцію кандидатів у ЄС.

Він включатиме все – від реформ у сфері верховенства права, демократії, економічних реформ та інтеграції до поліпшення інвестиційного клімату і надання – що також важливо – необхідної фінансової підтримки для подолання розриву в розвитку до того, як ці країни стануть членами ЄС, – підкреслив Варгеї.

Цей крок включатиме збільшення фондів ЄС для країн-кандидатів на вступ та надання раннього доступу до певних сфер політики блоку.

Буде набагато легше інтегрувати ці країни, якщо вони будуть набагато більш розвиненими, ніж зараз і ніж у попередніх випадках розширення, – додав він. 

Нагадаємо, Україна в перспективі матиме одну з найсучасніших систем ППО - Ігнат

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next