Росіяни за час війни всиновили майже 400 українських дітей

Росіяни за час війни всиновили майже 400 українських дітей

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що є підтвердження про всиновлення у російській федерації 386 українських дітей.

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

У нас є підтверджені 386 дітей. Встановлений факт, що вони були поміщені в російській сім'ї, і по них або розпочалась процедура, або завершилась процедура всиновлення, - сказав Лубінець.

За його словами, велике значення має термінологія, адже є нюанси у тому, чи це усиновлення або тимчасова опіка.

Омбудсмен нагадав, що після видання Міжнародним кримінальним судом Гааги ордеру на арешт Путіна та російської омбудсменки Марії Львової-Бєлової остання заявила, що не всиновлювала українську дитину, а начебто взяла її під тимчасовий захист.

Для нас дуже важливі ці терміни, нам дуже важливо встановлювати саме юридичний факт, що росіяни всиновлюють українських дітей. Тоді це чітко підпадає під ознаки воєнного злочину геноциду, який повинен бути трактований як воєнний злочин, який робить вище військово-політичне керівництво рф. І цим ми займаємося, - наголосив уповноважений ВР з прав людини.

В умовах повномасштабного вторгнення рф масово депортує українських дітей з окупованих територій України. Їх вивозять до окупованого Криму, росії чи білорусі нібито на оздоровлення або на відпочинок у таборах.

Нагадаємо, На бразильському металургійному заводі стався вибух: є загиблі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next