У Києві викрили посадовців ВЛК та військкомату

У Києві викрили посадовців ВЛК та військкомату

У Києві правоохоронці викрили посадовців військово-лікарської комісії та військкомату, які переправляли ухилянтів за кордон.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора трьом особам - посадовцям діагностичного медцентру та військкомату, а також посереднику повідомлено про підозру, - ідеться в повідомленні.

Їм інкриміновано перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань і незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювані організували схему незаконного переправлення чоловіків за кордон.

Працівники медзакладів Києва підробляли медичні документи про перебування ухилянта протягом останніх років на тривалому лікуванні.

А співробітники київських Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки «підтверджували» вигаданий діагноз про непридатність до військової служби висновком військово-лікарської комісії, - сказано в повідомленні.

В подальшому вони оформляли документи, що дозволяють ухилянтам виїхати за кордон. Осіб, які отримували такі незаконні послуги, інструктували щодо поведінки під час перетину державного кордону України.

Розмір грошової винагороди за ухилення від мобілізації складав 11 тис. доларів США, які потім розподілялись між усіма учасниками схеми.

Для передачі коштів вони використовували посередника.

Нагадаємо, "Шахеди" окупантів рф впали на території Румунії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини
У київській поліції відкрили кримінальне провадження щодо порушення карантинних вимог в одному з готелів столиці, де день народження дружини святкував депутат від "Слуги народу", Микола Тищенко.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі
У селі Рагівка Вишгородського району Київської області, 14 квітня зник дворічний хлопчик. Батьки дитини протягом п'яти годин намагались самостійно відшукати дитину, однак усі спроби були марними.
Loading...
Load next