Україна націоналізувала 7 авіадвигунів, які належали білорусі та компаніям з рф

Україна націоналізувала 7 авіадвигунів, які належали білорусі та компаніям з рф

Україна націоналізувала 7 авіадвигунів до вантажних літаків АН «Руслан». Двигуни належали Міністерству оборони Білорусі та групі російських компаній «Волга-Дніпро».

Про це заявили в Офісі генпрокурора.

На момент повномасштабного вторгнення рф ці двигуни ремонтували на одному з українських машинобудівних держпідприємств. Правоохоронці зазначають, що в липні 2022 року вони провели обшуки на території цього підприємства та вилучили двигуни. Згодом на майно наклали арешт.

Літаки АН «Руслан» росія активно використовує у війні проти України. Цими літаками перевозять військову техніку, а також військові вантажі та товари подвійного призначення з інших країн на територію рф.

Націоналізацію двигунів ініціювали Нацполіція та Міністерство юстиції. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення авіадвигунів у дохід держави.

Наразі триває досудове розслідування за ст. 110-2 КК (посягання на територіальну цілісність України) та ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність). Підставою для націоналізації майна стали матеріали цих кримінальних проваджень.

Нагадаємо, В Україні змінили порядок проходження ВЛК: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next