Коригувала ворожі удари по Сумах 7 вересня: СБУ затримала росіянку

Коригувала ворожі удари по Сумах 7 вересня: СБУ затримала росіянку

Контррозвідка Служби безпеки затримала російську інформаторку, яка коригувала повітряну атаку рф по Сумах у ніч на 7 вересня цього року.

Про це повідомляє СБУ.

"Наведенням" російської зброї по прикордонному обласному центру займалась громадянка рф, яка має посвідку на проживання в Україні і тривалий час мешкає у Сумах. Після початку повномасштабного вторгнення рф, жінка почала дистанційно співпрацювати з головним управлінням генштабу зс країни-агресора (відомого як гру).

Вона збирала інформацію про міські об’єкти, які вважала місцями можливого перебування українських захисників. Для збору розвідданих вона обходила територію обласного центру нібито у власних справах або "втемну" випитувала "потрібні" відомості у своїх знайомих.

Отриману інформацію фігурантка відправляла ворожій спецслужбі через месенджер з координатами українських об’єктів. Крім того, вона виконувала ще одне завдання російського гру – створення на території обласного центру власної агентурної мережі. Для цього зловмисниця підшукувала своїх "однодумців", яким пропонувала піти на співпрацю з окупантами у війні проти України.

Їй загрожує довічне ув'язнення

Як відомо, вранці російські терористи завдали ракетного удару по приватному сектору у Сумах. Через атаку постраждали 2 людини. Пошкоджено понад 20 будинків й 8 транспортних засобів.

Нагадаємо, Суд арештував бізнесмена Кауфмана із заставою в 268 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next