Суд арештував бізнесмена Кауфмана із заставою в 268 мільйонів

Суд арештував бізнесмена Кауфмана із заставою в 268 мільйонів

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід бізнесмену Борису Кауфману, який є одним з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння міжнародним аеропортом “Одеса” та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 268,4 млн грн застави. Термін дії запобіжного заходу спливає 29 жовтня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не називає прізвища підозрюваного, проте за даними Центру протидії корупції, йдеться про одеського бізнесмена Бориса Кауфмана, якого вважають одним із організаторів схеми.

29 серпня правоохоронці повідомили про підозру у заволодінні майновим комплексом стратегічного об’єкту – КП “Міжнародний аеропорт “Одеса” та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності 5 особам. Серед них колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з ТОВ та 2 відомих в регіоні бізнесмени.

Відомо, що у 2011 році підозрювані реалізували злочинну схему, в результаті якої аеропорт перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об’єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для того, щоб аеропорт було неможливо повернути у власність міста, усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали.

Внаслідок таких дій місцевий бюджет отримав понад 2,5 млрд грн збитку.

Нагадаємо, В Китаї урядовцям заборонили використовувати iPhone під час роботи

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Харкові затримали соратника депутата Киви: суд арештував Ширяєва без права застави (фото) У Харкові затримали соратника депутата Киви: суд арештував Ширяєва без права застави (фото)
Харківський суд арештував одного з лідерів "Патріотів - За життя" Ширяєва. Його взяли під варту на 8 діб без права внесення застави.
Судді ОАСК, який фігурує у "плівках Вовка" призначили заставу на понад 270 тисяч Судді ОАСК, який фігурує у "плівках Вовка" призначили заставу на понад 270 тисяч
Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, Богдан Санін, може внести за себе заставу у 277 тисяч гривень. Зокрема зазначимо, що Санін фігурує у справі іншого судді ОАСК - скандального Павла Вовка.
Loading...
Load next