В Україну повернули 13 дітей з окупованих територій — Кулеба

В Україну повернули 13 дітей з окупованих територій — Кулеба

В рамках 11 рятувальної місії повернула ще 13 дітей з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області.

Про це повідомив виконавчий директор організації Save Ukraine, ексуповноважений президента з прав дитини Мкола Кулеба.

Всього за результатами 11 рятувальних місій ми повернули в Україну 176 дітей, — розповів Кулеба.

Мама ховала Олесю від окупаційної влади та односельчан цілий рік, щоб ніхто не дізнався, що дівчинка живе з нею й не примусив її навчатися в російській школі. Микиту, Сашка й Андрія батьки відвезли до бабусі й дідуся на лівий берег, де тоді було безпечніше. Але після звільнення Правобережжя родина опинилася розірваною. Батьки чекали деокупацію, щоб забрати дітей, але зрозуміли, це буде не скоро.

Розлучені батьки Поліни, Тараса й Матвія після початку повномасштабної війни зайняли різні позиції: мама переживала за Україну, а тато став проросійським. Тато зробив мамі заборону на виїзд дітей з території рф. в окупації дітей примушували ходити в російську школу, й погрожували мамі позбавити її батьківських прав.

Врятувати цих дітей з окупації — завдання з зірочкою. Але наша команда Save Ukraine впоралася. Бо найважливіше — повернути дітей в Україну, на свободу, щоб дати їм можливість жити у вільній, щасливій країні, — додали у Save Ukraine.

Нагадаємо, Польща ухвалила резолюцію щодо продовження заборони на імпорт українського зерна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next