За два місяці в Україну вдалося повернути 38 дітей - Лубінець

За два місяці в Україну вдалося повернути 38 дітей - Лубінець

За останні два місяці Україні за сприяння міжнародних партнерів вдалося повернути додому 38 дітей.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

В стінах Центру захисту прав дитини відбулося друге засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. З часу нашої останньої зустрічі минуло 2 місяці. За цей час нам вдалося повернути додому ще 38 маленьких українців. Країна, яка найбільше посприяла цьому – Катар, ‒ наголосив Лубінець.

Він наголосив, що алгоритм повернення дітей в Україну відпрацьований, однак йому бракує масштабності у вирішенні цієї проблеми.

Із нашого боку алгоритм повернення дітей відпрацьований. Однак, у цьому процесі не вистачає масштабності. Нам потрібно повернути десятки тисяч дітей та інтегрувати їх в умови щасливого дитинства вдома. І це завдання спільне для усіх учасників Міжнародної коаліції. Тож у форматі презентації розповіли учасникам заходу, яким чином країни можуть допомогти нам у реалізації проєктів, які сприятимуть у поверненні, верифікації, реабілітації, попередженні можливої депортації надалі та інше, - зазначив Лубінець.

Він також нагадав, що сьогодні 35 держав об’єднані довкола цієї мети, і є готовність інших країн приєднатися до цього процесу.

Слова підтримки та готовність допомагати під час другого засідання висловили Латвія, Естонія, Чорногорія, Чехія, Німеччина, Італія, Австрія та інші, - заявив омбудсмен.

Нагадаємо, Україна має право завдавати ударів у відповідь по об'єктах на території Росії - президент Латвії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next