В СБУ відреагували на провокації рф щодо використання "брудної" бомби конкретними діями

В СБУ відреагували на провокації рф щодо використання "брудної" бомби конкретними діями

СБУ проводить рейди для перевірки радіаційної безпеки через провокації РФ щодо використання "брудної" бомби. 

Про це повідомили у відомстві.

Контррозвідка Служби безпеки разом із іншими представниками Сил оборони здійснює масштабні рейдові перевірки стану радіаційної безпеки по всій території України. Такі заходи обумовлені постійними погрозами та провокаціями з боку кремля щодо використання "брудної" бомби, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що в результаті комплексних відпрацювань небезпечних радіоактивних матеріалів не виявлено.

Лише за тиждень правоохоронці обстежили сотні місць масового перебування людей та об’єктів критичної інфраструктури, а також тисячі транспортних засобів, які диверсанти РФ могли потенційно використовувати для перевезення радіоактивних матеріалів, – пише відомство.

Особливу увагу СБУ зосередила на моніторингу блокпостів у прифронтових і деокупованих районах, пунктів пропуску через кордон тощо.

Під час рейдів силовики відпрацьовують спільні алгоритми дій і механізми оперативного реагування на ядерні загрози з боку росії. Рейди Служба безпеки проводила спільно з підрозділами з радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, Окупанти у Запорізькій області зміцнюють третю лінію оборони, а в містах встановлюють "їжаки" - мер Мелітополя

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next