ООН закликає владу Лівії не ховати загиблих від повені у братські могили

ООН закликає владу Лівії не ховати загиблих від повені у братські могили

У доповіді ООН зазначається, що у Лівії внаслідок повені понад 1000 тіл у Дерні й більше ніж 100 в Аль-Байді були поховані в братських могилах.

Про це повідомляє Reuters.

Центр міста Дерна на сході Лівії схожий на один великий цвинтар: маса зруйнованих будівель, загиблих людей і перевернутих автомобілів. Там затопило цілі райони. На кладовищі є понад 700 невідомих тіл. Багатьох людей знесло в Середземне море. Вже кілька днів хвилі приносять їхні тіла на берег.

За останніми даними, внаслідок повеней у Лівії загинуло близько 11 300 людей, велику кількість з яких поховали у великих спільних могилах. Ще понад 20 тисяч вважаються зниклими безвісти.

Понад 1000 тіл у Дерні й більше ніж 100 в Аль-Байді були поховані в братських могилах. Лише за дві години один з моїх колег нарахував понад 200 тіл на пляжі поблизу Дерни, ‒ заявив судмедексперт Міжнародного комітету Червоного Хреста в Африці Білал Саблух.

ВООЗ та інші гуманітарні організації закликали владу Лівії припинити поховання жертв повені в спільних могилах, стверджуючи, що це може викликати довготривалий психологічний стрес для родин або спричинити ризики для здоров’я, якщо вони розташовані поблизу води.

Нагадаємо, ЗСУ звільнили Кліщіївку на Донеччині (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росіяни наступають на Сєвєродонецьк та Лисичанськ: в області 13 загиблих (відео) Росіяни наступають на Сєвєродонецьк та Лисичанськ: в області 13 загиблих (відео)
Вчора у Сєвєродонецьку загинуло 12 людей, понад 40 отримали поранення.
Loading...
Load next