В Харкові викрили "ділка": за гроші робив військовозобов’язаних «непридатними»

В Харкові викрили "ділка": за гроші робив військовозобов’язаних «непридатними»

В Харкові викрили 37-річного чоловіка, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації та вимагав гроші з чоловіка, непридатного для служби в армії.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачений «організовував» проходження військовозобов’язаними чоловіками медкомісії, за результатами якої їх визнавали непридатними до проходження військової служби і знімали з військового обліку. У подальшому вони отримували можливість безперешкодно виїжджати за кордон.

Вартість такої послуги вартувала від 3 до 5 тис. доларів США. При цьому частина військовозобов’язаних навіть не прибувала для проходження ВЛК.

Більше того, чоловік вимагав гроші від осіб, які за станом здоров’я дійсно не мали проходити військову службу. Зокрема встановлено, що обвинувачений повідомив чоловіку, який має вади зі здоров‘ям, що самостійно той не зможе пройти обстеження, військово-лікарську комісію та знятись з військового обліку. 

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо, Кабмін звільнив всіх заступників міністра оборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон
Щоб потрапити в Словаччину, громадянин Нігерії стрибнув в річку Уж, але вибратися на берег довелося допомагати прикордонникам Чопського загону.
У Харкові пенсіонер вийшов посидіти на вулиці, а на нього впало дерево (фото) У Харкові пенсіонер вийшов посидіти на вулиці, а на нього впало дерево (фото)
В Харкові поблизу буднику №4 на бульварі Івана Каркача 24 квітня впало дерево та травмувало чоловіка. Подія сталася близько 16:20.
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
Loading...
Load next