Знищеного росією зерна вистачило би, щоби годувати 10,5 млн людей протягом року - Остін

Знищеного росією зерна вистачило би, щоби годувати 10,5 млн людей протягом року - Остін

Росія знищила вже стільки українського зерна, якого вистачило би, щоб годувати понад 10 млн людей протягом року.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, на засіданні Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США «Рамштайн» у німецькій землі Рейнланд-Пфальц.

За останні місяці росія продовжувала удари по українських портах та зерновій інфраструктурі, сказав Остін.

В результаті цих атак було знищено щонайменше 280 тис. тонн зерна, чого вистачило би, щоби годувати 10,5 млн людей протягом року, – зауважив міністр.

Він сказав, що дії росії продовжують загрожувати світовій продовольчій безпеці та створювати умови для нової гуманітарної кризи на планеті.

Остін запевнив, що партнери – у форматі «Рамштайн» це майже 50 країн – продовжать надавати Україні потрібну допомогу для того, щоби вони могла захищатися від агресора.

Глава Пентагону привітав Рустема Умерова як нового міністра оборони України та подякував Олексію Резнікову, який очолював МОУ до цього та був учасником зустрічей.

Нагадаємо, У Польщі пʼяний українець збив на авто доньку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів
Російські окупанти викрали українські кораблі, які перебували в порту Бердянська.
"Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України "Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України
Ворог вивозить до Кримського півострова зерно, викрадене в українських фермерів.
Loading...
Load next