Насірова звільнили від відповідальності за службове підроблення

Насірова звільнили від відповідальності за службове підроблення

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання захисту ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова про закриття провадження за однією з інкримінованих йому статей через закінчення строку давності.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Серйозного покарання за цією статтею і так не передбачалося. Максимум штраф у кілька десятків тисяч гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.

Водночас за статтею про зловживання службовим становищем строк давності спливає тільки через три роки. Тому Насіров все ще може понести покарання, якщо прокурори доведуть його вину перед судом. За цією статтею Насіров може потрапити до вʼязниці на строк до 6 років.

Як відомо, Насірова звинувачують в тому, що він і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років нібито дозволили компаніям нардепа-втікача Олександра Онищенка, обвинуваченого в організації «газових схем», не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Через що держава зазнала збитків на суму понад 2 млрд грн.

Нагадаємо, У Києві лікар вимагав від пацієнтів $6 тисяч за видалення пухлини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду
Справу часів Януковича, щодо ексміністра екології Миколи Злочевського та рекордний хабар спробують забрати з Антикорупційного суду.
В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину
Він місяць тримав волонтера у холодному туалеті непрацюючого дитячого оздоровчого табору та обмежував в їжі й питній воді свого "полоненого".
Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців
Він переслідував учасників Революції Гідності.
Loading...
Load next