У Києві лікар вимагав від пацієнтів $6 тисяч за видалення пухлини

У Києві лікар вимагав від пацієнтів $6 тисяч за видалення пухлини

У Києві завідувач відділення лікарні вимагав від родичів пацієнта шість тисяч доларів за видалення пухлини та належний медичний догляд.

Про це повідомили Нацполіції Києва.

Правоохоронці викрили лікаря на отриманні хабара в шість тисяч доларів. Лікарем виявився мешканець Київщини 1965 року народження. Відомо, що в середині серпня до медичної установи звернувся чоловік з показаннями на планову операцію з видалення пухлини.

Після проведеного хірургічного втручання лікар почав вимагати від родички пацієнта надати йому 6000 доларів США за надану медичну допомогу та подальше забезпечення належного післяопераційного лікування. У випадку, якщо жінка не надасть кошти, її батько буде позбавлений кваліфікованого медичного догляду, ‒ заявив начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Уряд України готовий запровадити заборону на імпорт певних товарів із Польщі — Шмигаль

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next