Канада запровадила нові санкції проти рф

Канада запровадила нові санкції проти рф

Уряд Канади з нагоди візиту Володимира Зеленського оголосив про запровадження санкцій проти 63 російських фізичних і юридичних осіб.

Про це на пресконференції за підсумками переговорів із Володимиром Зеленським у п’ятницю заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

За словами канадського прем’єра, підсанкційні особи "причетні до незаконного переміщення та утримання українських дітей, генерування та поширення дезінформації та пропаганди", а також ядерної програм РФ.

Згідно з інформацією на сайті МЗС Канади, санкційні обмеження набули чинності 20 вересня.

У списку згадуються, серед іншого, Московський державний інститут міжнародних відносин ("МГІМО") та його ректор Анатолій Торкунов, видання "Взгляд" і "Комсомольська правда" (останню неофіційно називають "улюбленою газетою Путіна").

Під нові обмеження Канади потрапили також Вища школи економіки РФ, російські молодіжні організації "Юнармія", "Молода гвардія" і "Рух перших", так звані аналітичні центри – дискусійний клуб "Валдай", Російська рада з міжнародних справ і Рада із зовнішньої та оборонної політики.

Серед фізичних осіб у списку згадуються міністр праці РФ Антон Котяков, глава "Росспівробітництва" Євгеній Примаков та "Російське географічне товариство", яке очолює міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Нагадаємо, Neuralink Ілона Маска шукає охочих для вживлення мозкових імплантів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next