13 років за ґратами проведе колаборант, який будував кар‘єру «русского правоохранителя» під час окупації

13 років за ґратами проведе колаборант, який будував кар‘єру «русского правоохранителя» під час окупації

Під час окупації смт Шевченкове Куп‘янського району місцевий мешканець пішов на співпрацю з ворогом. Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 10 років.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Відомо, що він колишній посадовець органів внутрішніх справ, який у 2017 році звільнився зі служби за станом здоров’я. В серпні 2022 року він добровільно зайняв посаду «слідчого» у  незаконному правоохоронному органі «Пункт полиции № 2 (пгт Шевченково) Управления внутренних дел ВГА Харьковской области». Колаборант складав документи про проведення «слідчих дій», здійснював підвищення кваліфікації шляхом вивчення законодавства рф про правоохоронні органи.

Він разом з російськими військовими проводив «обшуки» у цивільного населення. Чоловік планував втекти від українського правосуддя, проте йому це не вдалось. Вже через день після деокупації громади правоохоронці встановили його затримали.

Нагадаємо, Обіцяли роботу в Європі: у Києві повідомили про підозру угрупуванню, яке ошукало сотні людей на понад 2 млн грн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео) Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео)
Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі.
Loading...
Load next