Обіцяли роботу в Європі: у Києві повідомили про підозру угрупуванню, яке ошукало сотні людей на понад 2 млн грн

Обіцяли роботу в Європі: у Києві повідомили про підозру угрупуванню, яке ошукало сотні людей на понад 2 млн грн

У Києві викрито трьох учасників злочинної групи, які наживалися на українцях, що шукали роботу за кордоном. Слідством зібрано докази щодо вчинення шахрайства відносно щонайменше 186 потерпілих на суму понад 2 млн гривень (ч. 3, 4 ст. 190 КК України).

 Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Учасники схеми створили вебсайт, на якому пропонувалися нібито посередницькі послуги щодо працевлаштування українців у країнах Європи. Спілкування з потенційними заробітчанами здійснювалося через call-центр. Після отримання від потерпілих оплати у сумі від 8 до 18 тис. грн. аферисти припиняли з ними зв'язок, а отримані кошти привласнювали.

У травні 2023 року правоохоронці викрили та повідомили про підозру організатору схеми – 26-річному киянину. У ході подальших слідчих дій вдалося встановити ще трьох осіб, причетних до злочинної схеми. Кожен з них виконував обумовлену роль у вчиненні злочину.

Слідство кваліфікувало дії організатора та співучасників як скоєння злочину в складі організованої групи, що є обтяжуючою обставиною. Наразі до суду внесені клопотання щодо обрання співучасникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Україна реалізує проєкти захисту енергооб’єктів, які ніхто у світі досі не робив ‒ Шмигаль

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео) "Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео)
Український шоу-мен, саунд-продюсер та DJ Назарій Гук, якого більшість українців знають під псевдонімом JULIK, на піку популярності відомого DZIDZIO не побоявся покинути гурт та зайнятись сольною кар’єрою. У відвертому та ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “ПравдаТУТ Львів” артист розповів, як будує зараз свою сольну кар’єру, як заробляв гроші у період карантину, навчання в консерваторії в Італії й булінг, який довелось пережити в той час.
В Україні близько 1,5 мільйона осіб вживають наркотики В Україні близько 1,5 мільйона осіб вживають наркотики
В Україні споживають наркотики від 1 до 1,5 мільйона громадян.
У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео) У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео)
Співробітниця компанії, в якій хотіла працювати дівчина, сказала, що україномовній колезі буде некомфортно в колективі, тому що там всі спілкуються російською.
Loading...
Load next