Верещук закликає українців виїжджати з Криму

Верещук закликає українців виїжджати з Криму

Українці можуть виїхати з окупованого Криму в Україну через треті країни або гуманітарний коридор. В Україні вони зможуть отримати допомогу.

Про це повідомляє міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук в етері телемарафону.

Я звертаюсь і настійливо рекомендую виїхати з Криму через треті країни. У нас діє гуманітарний коридор Колотилівка-Покровка і люди користуються ним. Навіть якщо немає документів, навіть якщо немає паспорта - теж можна виїхати, Україна впускає своїх громадян. І скористатися такою можливістю зараз, щоб потім не було важко, - заявила Верещук.

Громадяни, які виїдуть з півострова через треті країни в Україну, зможуть отримувати допомогу, як внутрішньо переміщені особи. Щомісячні виплати від держави та міжнародних партнерів, можливе харчування та проживання в місцях компактного поселення.

Також, що часто запитують наші громадяни, це купівля квитків, до прикладу, до Києва чи до Харкова. В нашому випадку до Києва з Сум щодня ходить безкоштовний евакуаційний потяг, - наголосила міністерка.

Нагадаємо, До 15 років за ґратами засуджено російського агента з Буковини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next