Окупанти у Криму змінюють локації свої ППО після вдалих операцій ЗСУ - Гуменюк

Окупанти у Криму змінюють локації свої ППО після вдалих операцій ЗСУ - Гуменюк

Після ефективних ударів Сил оборони по військовим об’єктам в Криму російське командування змушене змінювати пріоритети для розстановки своїх систем ППО.

Про це під час брифінгу розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Система ППО Кримського півострова була розгорнута дуже потужна. Ворог усвідомлюючи, що у нього там накопичені чималі ресурси і майбутнє поповнення сил для тих підрозділів, які зараз задіяні в бойовій роботі вздовж лінії бойового зіткнення на материковій Україні, вони дійсно намагаються захищатися досить потужно. Але наша бойова робота була настільки результативною, що їм доводиться зараз вимірювати нові пріоритети для розстановки систем захисту з повітря. Зокрема, зрозуміло, що Кримській міст славнозвісний, зайвий об’єкт, в них є в пріоритеті захисту, оскільки це одна з основних з логістичних транспортних артерій, незважаючи на її умовну небоєздатність, використання її в обмеженому сенсі. Також вони продовжують захищати потужно Севастопольську бухту – це логістика, пов’язана з завантаженням «Калібрів» перш за все, оскільки основний корабельно-катерний склад вони повиводили, але дуже важливими залишаються ось ці об’єкти із забезпечення життєздатності ракетоносіїв, спорядження їх ракетами. І також в них залишаються там два пріоритетних об’єкти – це майданчики для запуску БпЛА типу «Shahed» – це мис Чауда і неподалік Балаклави. Крім того, на території тимчасово окупованого Криму ще досить багато об’єктів авіаційної інфраструктури, які ворог використовує для базування тактичної авіації і збереження певного майна, - повідомила Гуменюк.

Вона додала, що роботи у Сил оборони багато і вона триває.

Відповідаючи на питання щодо діяльності зернового коридору, Гуменюк повідомила, що він працює в залежності від оперативної ситуації. Наразі критичних загроз для його діяльності немає.

Навігаційний коридор працює, функціонує він відповідно до безпекової складової, яка отримує свою оцінку від Сил оборони щодобово. В залежності від розвитку оперативної ситуації ми перевіряємо безпековий компонент і наявність або відсутність загроз щодо мінної безпеки, оскільки море штормить, погода складна. Все одно функціонування коридору триває, і в принципі критичних загроз, що стосується мінної і ракетної безпеки зараз немає, вони всі контрольовані, - запевнила речниця.

Нагадаємо, На заході Сили ППО знищили 10 крилатих ракет

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next