Україні складно буде увійти до Євросоюзу без підтримки РП - польський міністр

Україні складно буде увійти до Євросоюзу без підтримки РП - польський міністр

Україні проблематично буде у короткостроковій перспективі увійти до ЄС без підтримки країн регіону, зокрема Польщі.

На цьому під час Економічного конгресу в Познані заявив у п’ятницю міністр з європейських питань в уряді Польщі Шимон Шинковський вель Сенк, передає Wgospodarce.

На запитання, чи Польща все ще залишається головним союзником України в ЄС, політик визнав, що у короткостроковій перспективі можна спостерігати розворот України у бік Німеччини.

Але міжнародну політику потрібно розглядати в середньостроковій або довгостроковій перспективі. Побачимо, як діятиме Україна. На мою думку, якби вона намагалася зробити розворот у бік Німеччини через голови не лише Польщі, а й країн регіону, то це було б помилкою з боку України. Неможливо без підтримки країн регіону, над їхніми головами, швидко ввести Україну до Євросоюзу. Але це українські політики мають взяти відповідальність за свою політику,- заявив польський міністр.

Між тим він наголосив, що перемога України у війні з Росією є в національних інтересах Польщі, а підтримка членства України в ЄС з боку Польщі залишатиметься незмінною.

У ситуації, коли українські політики намагаються дати зрозуміти, що їхні інтереси мають бути вище за інтереси країн ЄС, то ми не можемо погодитися з таким сприйняттям цього питання. Для нас інтереси наших громадян і захист цих інтересів завжди будуть нашим пріоритетом. І це жодним чином не суперечить нашій волі підтримувати Україну,- наголосив Шинковський вель Сенк.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру російському перевізнику «Шахедів»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі поліція зі стріляниною затримала п'яного українського водія У Польщі поліція зі стріляниною затримала п'яного українського водія
Вчора ввечері, 14 квітня в центрі міста Кошалін близько 21 год п'яний 52-річний українець тікав на автомобілі від поліції.
У Польщі загинув 39-річний робітник з України У Польщі загинув 39-річний робітник з України
Тргедія сталась у понеділок, 12 квітня, під час заміни опор електромережі у населеному пункті Брусьнік Тарновського повіту (Малопольське воєводство).
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
Loading...
Load next