У Польщі прокуратура відкрила справу щодо розсипаного українського зерна

У Польщі прокуратура відкрила справу щодо розсипаного українського зерна

Районна прокуратура міста Холм Люблінського воєводства розпочала слідство за фактом висипання зерна з українських вантажівок перед переїздом у Дорогуську.

Про це повідомила речниця Окружної прокуратури в Любліні Агнєшка Кемпка, передає Farmer.pl.

Розслідування розпочато за двома напрямками - це знищення майна та порушення митної безпеки. У справі тривають процесуальні дії. Ми опитуємо свідків, забезпечуємо моніторинг і документацію з цих трьох вантажівок, - підкреслила Кемпка.

Слідство веде районна прокуратура у Холмі. За скоєні дії загрожує до п'яти років ув’язнення.

Інцидент з висипанням зерна з трьох українських вантажівок стався на автодорозі № 12, що веде до прикордонного переходу в Дорогуську поблизу місця протесту фермерів. За попередніми даними поліції, учасники акції зірвали митні пломби з трьох вантажівок, які їхали з України, в результаті чого зерно частково висипалося на дорогу. За підрахунками, з кожної вантажівки висипалося близько тонни зерна.

Як повідомили агентству у поліції Холма, станом на вчора поліція не затримала жодної людини, причетної до інциденту з розсипанням зерна. Посол України в Польщі Василь Зварич заявив, що українська сторона вимагає знайти і притягнути до відповідальності осіб, причетних до розсипання зерна з опломбованих вантажівок, які рухалися транзитом через Польщу до Литви.

Нагадаємо, Підтримка України у війні залишається незмінною, але інтереси польських фермерів важливі ‒ Туск

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next