МЗС Молдови відповіло рф на нові заборони в'їзду для своїх громадян

МЗС Молдови відповіло рф на нові заборони в'їзду для своїх громадян

У міністерстві закордонних справ та євроінтеграції Молдови виступили із заявою після рішення російської влади заборонити в’їзд двом молдовським громадянам.

Про це повідомляє NewsMaker.

У міністерстві закордонних справ та євроінтеграції (МІДЕІ) підтвердили, що 3 жовтня МЗС РФ викликало посла Молдови Ліліана Дарія.

Йому повідомили про рішення російської влади заборонити в'їзд на свою територію голові Ради з телебачення та радіо Ліліані Віцу та журналісту Михайлу Сіркелі.

Це рішення — частина ворожої політики щодо нашої країни. Незалежно від рішень Москви, Молдова продовжує активно протидіяти дестабілізуючим діям, гібридним атакам та дезінформації, - заявив голова пресслужби МЗС Молдови Ігор Захаров.

Слід зазначити, що Михайло Сіркелі – засновник та адміністратор порталу Nokta у Комраті, адміністративному центрі Гагаузії.

Зазначається, що 3 жовтня посла Молдови Ліліана Дарія викликали до МЗС Росії.

Молдовській стороні заявлено рішучий протест у зв'язку з політично мотивованим переслідуванням російськомовних ЗМІ у Молдові, черговим проявом якого стало рішення про висилку з країни 13 вересня керівника інформагентства „Sputnik Молдова“ Віталія Денісова, — йдеться у заяві російського відомства.

У відповідь Москва заборонила в'їзд декільком особам, які "мають прямий стосунок до обмеження свободи слова та прав російських журналістів у Молдові, а також розпалювання антиросійських настроїв", - заявили у російському міністерстві.

Нагадаємо, ГУР десантувалися у Криму та вдарили по росіянах (ВІДЕО)

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next