СБУ викрила прокурора з Київщини, який вимагав $45 тисяч, щоб "закрити" справу проти фігуранта

СБУ викрила прокурора з Київщини, який вимагав $45 тисяч, щоб "закрити" справу проти фігуранта

Посадовець вимагав 30 тис. американських доларів з місцевого підприємця – фігуранта розслідування щодо підроблення документів, печаток і штампів. За таку суму прокурор обіцяв закрити відповідне кримінальне провадження, в якому він був процесуальним керівником.

Про це повідомляє СБУ.

Правоохоронці задокументували факт одержання посадовцем прокуратури першої частини неправомірної вигоди і затримали його «на гарячому» під час передачі 15 тис. дол. США – другої частини хабаря.

Крім того, у ході оперативних дій співробітники СБУ зафіксували, що прокурор вимагав передати йому ще 15 тис. дол. США, щоб закрити друге провадження, де фігурує підприємець. При обшуках за місцями роботи і проживання прокурора виявлено матеріали, які підтверджують його незаконні дії.

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ВООЗ схвалила другу вакцину проти малярії для дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти
Служба безпеки України виявила незаконне угрупування, яке займалося легалізацією та незаконним переведенням коштів, у тому числі через купівлю криптовалют.
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next