Можуть забезпечити світлом пів мільйона людей: в Україну прибули два автотрансформатори

Можуть забезпечити світлом пів мільйона людей: в Україну прибули два автотрансформатори

Японія та ПРООН передали Україні два потужні автотрансформатори, їх встановлять на одній із підстанцій Укренерго для забезпечення потреб 500 тис. споживачів.

Про це повідомляє Міненерго.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зауважив, що ремонт і виготовлення автотрансформаторів потребує значних коштів і часу, а потреба в них величезна з огляду на важку зиму, до якої готується Україна.

Також постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє зазначив, що надійна енергетика є основою будь-якої успішної нації. 

Зміцнюючи енергомережу України, ми не лише забезпечуємо електроенергією, але й зміцнюємо стійкість нації. З огляду на виклики, зокрема невпинні спроби порушити енергетичну інфраструктуру України, це партнерство символізує наше непохитне зобов’язання підтримувати український народ, - заявив Яко Сільє. 

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі натомість повідомив, що до кінця року до України прибудуть ще два трансформатори.

Ми разом пройшли минулий опалювальний сезон, разом з українськими енергетиками. І на початку нового опалювального сезону уряд Японії передає українській стороні два трансформатори. Ще два прийдуть до кінця цього року, - сказав дипломат.

Нагадаємо, Російський Чорноморський флот покидає Севастополь

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next