Посадила 12-річного сина на ланцюг: на Вінниччині судитимуть жінку

Посадила 12-річного сина на ланцюг: на Вінниччині судитимуть жінку

На Вінниччині слідчі спрямували до суду обвинувальний акт стосовно жінки, яка перевиховувала 12-річного сина, посадивши на ланцюг.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Днями слідчі Хмільницького районного відділу поліції скерували матеріали кримінального провадження до суду відносно 38-річної жительки району за катування свого малолітнього сина. Слідчі встановили, що матір з метою покарання умисно спричиняла 12-річному сину фізичні страждання. Жінка била хлопчика та мучила, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 21 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що 38-річна жителька Хмільницького району тривалий час з метою покарання навмисне завдавала своєму малолітньому сину фізичні й моральні страждання шляхом побоїв, мук та інших насильницьких дій.

Під час слідства поліцейські з’ясували, що хлопчик проживає з бабусею, яка доручала онукові виконувати певну домашню роботу по господарству. Однак, на думку малолітнього, така праця йому була не під силу. За відмову виконувати доручену роботу мати карала хлопчика, після чого він неодноразово залишав місце проживання. Про покарання малолітній нікому не повідомляв, а жінка не зверталась до поліції з приводу розшуку сина, оскільки його вдавалося знаходити самотужки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 липня жінка приїхала до своєї матері та взяла з собою заздалегідь підготовлені ланцюги та навісні замки. Вона перемотала ноги та руки сина металевим ланцюгом, відвезла його додому й зачинила у металевій конструкції - літньому душі. Коли жінка їхала на роботу, вона посадила сина у свій автомобіль. На час, коли їй було необхідно залишити транспортний засіб, правопорушниця прикувала сина ланцюгами до керма. Після повернення додому жінка знову замикала хлопчика у металевій конструкції.

На ніч мати забрала сина до хати й погодувала, однак спав хлопчик на підлозі, прикутий до труби. Вранці обвинувачена послабила ланцюги, і хлопчик втік до знайомої в сусіднє село й розповів про все, що з ним сталось. Жінка повідомила про подію працівникам відповідних служб.

За словами правопорушниці, у такий спосіб вона намагалася перевиховати сина, який постійно втікає з дому та відмовляється допомагати по господарству.

Працівники ювенальної превенції та соціальні служби вивчили ситуацію в родині та помістили малолітнього хлопчика до реабілітаційного центру, де він наразі й перебуває.

Під час досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів та за процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України. За скоєне їй загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, Молдова запровадила безкоштовний транзит газу для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Вона вмить затихла і все": 18-річна жителька Харківської області викинула в туалет вбиту дитину (відео) "Вона вмить затихла і все": 18-річна жителька Харківської області викинула в туалет вбиту дитину (відео)
На Харківщині поліцейські затримали 18-річну дівчину, яка вбила свою новонароджену дитину.
Ґвалтував 7-річну дитину та знімав на відео: чоловіку повідомлено про підозру у розбещенні Ґвалтував 7-річну дитину та знімав на відео: чоловіку повідомлено про підозру у розбещенні
Мешканцю Черкащини повідомлено про підозру за неправомірні дії.
На Яворівщині водій не впорався з керуванням та вилетів у кювет На Яворівщині водій не впорався з керуванням та вилетів у кювет
Автомобіль «Мерседес-Спринтер» з’їхав у кювет та перекинувся. Загинула пасажирка.
Loading...
Load next