Низка країн Європи посилила безпеку єврейських громад

Низка країн Європи посилила безпеку єврейських громад

Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія та Іспанія посилили поліцейський захист єврейських громад після нападу ХАМАС на Ізраїль і оголошення війни.

Про це повідомляє Politico.

Уряди по всій Європі побоюються зростання антисемітських актів у зв'язку з розгортанням бойових дій між Ізраїлем та ХАМАС у Газі.

У Лондоні прихильники палестинців у суботу влаштували у зв’язку з цим святкування, що змусило поліцію створити "заспокійливі патрулі". Лондонська столична поліція додала, що конфлікт може призвести до протестів у найближчі дні.

Ми забезпечимо відповідний план охорони правопорядку, щоб збалансувати право на протест і не допустити порушення спокою лондонців, - йдеться в заяві поліції.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що попросив префектів по всій Франції посилити безпеку єврейської громади. За його словами, поки "немає ніяких загроз", але він планує скликати нараду для оцінки ситуації.

Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн назвала французьку ліворадикальну партію "Нескорені" "антисемітською" після того, як та опублікувала пресреліз із закликом "покласти край колонізації".

Берлінська поліція заявила, що "посилила заходи безпеки в єврейських та ізраїльських установах" після нападів ХАМАС. Центральна рада євреїв Німеччини повідомила, що вони "перебувають в інтенсивному контакті" з владою". Зазначається, що наразі "ніякого насильства, ніяких заворушень і ніякої ненависті на німецьких вулицях" не спостерігається.

Антидефамаційна ліга заявила, що "наші дані показують, що екстремісти підбадьорені атакою ХАМАС і посилили свою агресивну риторику, публікуючи сповнені ненависті повідомлення і заклики до подальшої агресії проти Ізраїлю і його прихильників", натякаючи на потенційне зростання насильства на ґрунті антисемітизму.

Нагадаємо, Ізраїль офіційно оголосив стан війни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next