Посольство України підготувало евакуаційний рейс з Ізраїлю

Посольство України підготувало евакуаційний рейс з Ізраїлю

Для українців організували перший евакуаційний рейс з Ізраїлю: 200 людей зможуть евакуюватися вже 14 жовтня.

Про це повідомив Надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону. 

Посол назвав проблему з евакуацію з Ізраїлю "штучною", оскільки міжнародний аеропорт імені Бен-Гуріона у Тель-Авіві "працює у майже штатному режимі". Деякі іноземні компанії відмовилися здійснювати рейси, проте, за словами посла, більшість ізраїльських авіакомпаній та лоукостів продовжують літати.

І вилетіти зараз з Ізраїлю - не проблема, із Бен-Гуріона. Проблема полягає у тому, що через ажіотаж на виліт вартість квитків суттєво зросла. Інколи в 3-4 рази, - наголосив Корнійчук. 

Посольство наразі надає допомогу найбільш вразливим верствам населення: громадянам, які перебували на лікуванні, людям з дітьми, туристам, у яких скасували рейси.

Також посольство вже розповсюдило 200 квитків на перший евакуаційний рейс по поміркованій ціні. Громадяни України зможуть потрапити у Румунію вже у цю суботу, 14 жовтня. На наступний день, 15 жовтня, планують ще один рейс. 

Загальна кількість осіб, які звернулися до посольства з проханням допомогти з евакуацією - близько тисячі, ‒ заявив посол.

Водночас є велика проблема з громадянами України в секторі Газа через обстріли і те, що через єдиний пункт пропуску з Єгиптом евакуюються на день не більше 2 тисяч осіб. За даними посла, в анклаві проживає близько 300 наших громадян.

Зараз ініціативна група зібрала списки, ми їх підготували до евакуації на приблизно 160 осіб, і ця кількість постійно зростає, із сектору Газа на Єгипет через Рафах і далі в якусь третю країну, – додав він.

Нагадаємо, Працював на окупантів у Херсоні, а потім втік на Вінниччину: ДБР затримало зрадника

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next