Працював на окупантів у Херсоні, а потім втік на Вінниччину: ДБР затримало зрадника

Працював на окупантів у Херсоні, а потім втік на Вінниччину: ДБР затримало зрадника

У червні 2022 року колишній інспектор Дарʼївської виправної колонії добровільно обійняв посаду інспектора відділу безпеки у колонії, яку окупанти створили на базі української установи відбування покарань в Херсоні.

Про це повідомляє ДБР.

Фігурант проводив огляди та обшуки, перевірки порушення вимог режиму відбування покарання, за що отримував зарплатню у рублях. У цій колонії крім засуджених також утримувалися люди, які чинили опір ворогу.

Після звільнення Херсона чоловік не встиг втекти разом з окупантами та виїхав до Могилів-Подільського. У січні 2023 року зрадник отримав там статус внутрішньо переміщеної особи та почав оформлювати собі  соцвиплати.

Працівники ДБР встановили факт його співпраці з окупаційною владою та знайшли зрадника. За сприяння СБУ та ДВБ Нацполіції зрадник був затриманий у Могилів-Подільському Вінницької області.

Нагадаємо, Україна наближається до НАТО - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео) ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео)
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.
Loading...
Load next