У ДПСУ створили спеціальні бойові групи для боротьби з російськими безпілотниками (ВІДЕО)

У ДПСУ створили спеціальні бойові групи для боротьби з російськими безпілотниками (ВІДЕО)

У Держприкордонслужбі створили спеціальні бойові групи для боротьби з російськими безпілотниками. "Мисливці за дронами" мають необхідне екіпірування та озброєння: кулемети, антидронові рушниці, тепловізори, прожектори, лазерні цілевказівники тощо.

Про це повідомляє ДПСУ.

Раніше в нічний час доби наведення та ураження безпілотних літальних апаратів здійснювалося за шумом двигуна, але наразі ми модернізували свої кулемети лазерними цілевказівниками, які спрощують наведення та ураження цих безпілотних літальних апаратів, – розповідає кулеметник Краматорського прикордонного загону на псевдо "Марк".

Ці вогневі групи можуть діяти як стаціонарно, так і полювати за безпілотниками противника на автомобілях з високою прохідністю.

Виявляти небезпечні повітряні цілі в нічному небі також значно допомагають потужні прожектори, якими нас забезпечили волонтери, – наголошує прикордонник з позивним "Доцент".

Також в ДПСУ додають, що в умовах нинішньої війни вогневі групи, які протидіють ворожим дронам, мають роботу як поблизу лінії зіткнення, де агресор використовує всі типи БПЛА, так і на більш віддалених ділянках, куди можуть долітати "Ланцети" чи "Шахеди".

Нагадаємо, У Польщі завершили підрахунок голосів на парламентських виборах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next