Австрія запроваджує контроль на чеському кордоні через наплив мігрантів

Австрія запроваджує контроль на чеському кордоні через наплив мігрантів

Австрія відновлює контроль на кордоні з Чеською Республікою після аналогічного рішення Німеччини, щоб "запобігти негайному зміщенню маршрутів контрабандистської мафії".

Про це повідомив представник австрійського Міністерства внутрішніх справ, передає APA.

МВС Австрії пояснило, що прикордонний контроль "тісно координуватиметься з чеською владою" й відбуватиметься переважно на дорогах вищого значення, де розташовані шість прикордонних переходів. Прикордонний контроль здійснюють також інші країни Шенгенської зони – Словаччина, Польща, Чехія, Німеччина, Данія, Франція, Норвегія та Швеція.

Прикордонний контроль здійснюється у тісній співпраці та координації з німецькою поліцією. Міжнародне співробітництво має вирішальне значення для рішучих дій проти нелегальної міграції, мафії контрабандистів і терористичних загроз, – наголосив міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер.

У Словаччині фіксують усе більшу кількість нелегальних мігрантів, які в'їжджають до країни на шляху до Німеччини та решти Західної Європи. Це переважно молоді чоловіки з Близького Сходу та Афганістану, більшість із яких прибувають так званим балканським маршрутом.

Нагадаємо, Київські митники затримали сотню археологічних знахідок VIII ст до н.е. - ХІІІ ст н.е.

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
За добу польські прикордонники зафіксували понад 200 спроб незаконного перетину кордону За добу польські прикордонники зафіксували понад 200 спроб незаконного перетину кордону
За вчорашню добу прикордонна служба Польщі затримала семеро іноземців: 6 громадян Грузії та 1 громадянина Росії.
Ситуація загострюється: мігранти готують спробу силового штурму польського кордону  (відео) Ситуація загострюється: мігранти готують спробу силового штурму польського кордону (відео)
14 листопада було зафіксовано 118 спроб незаконного перетину кордону. 39 іноземців ухвалили рішення про виїзд з Польщі. Назагал в листопаді було понад 5 тисяч спроб перетину кордону.
Loading...
Load next