Китай збільшив кількість ядерних боєголовок - Пентагон

Китай збільшив кількість ядерних боєголовок - Пентагон

Кількість ядерних боєголовок, які Китай має на озброєнні у 2023 році, сягнула 500 одиниць. Вважається, що КНР збільшить цей показник удвічі до 2030 року і продовжуватиме нарощування ядерних сил далі.

Про це йдеться у щорічному звіті Міністерства оборони США щодо Китаю.

Протягом 2022 року Пекін продовжив свою стрімку ядерну експансію, і, за оцінками Міністерства оборони, станом на травень 2023 року Китай мав понад 500 діючих ядерних боєголовок, - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що за рік Китай отримав близько 100 нових боєголовок, що перевищує попередні прогнози про збільшення ядерного потенціалу КНР.

Водночас у Пентагоні оцінюють, що до 2030 року Китай матиме понад 1000 діючих ядерних боєголовок, більшість із яких буде розгорнута на бойовому чергуванні.

Крім того, у звіті звертається увага на зусилля КНР у сфері освоєння космосу. У цьому зв’язку зазначається, що Китай нарощує свій потенціал та наближується за рівнями можливостей до Сполучених Штатів. При цьому в Пентагоні не виключають, що у майбутньому Пекін може отримати перевагу та становитиме загрозу для американських супутників. Міноборони США вважає це серйозним викликом.

Нагадаємо, Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next