Литва забороняє імпорт російського СПГ

Литва забороняє імпорт російського СПГ

Литва забороняє з листопада будь-який імпорт, завантаження та дегазацію російського скрапленого газу (СПГ) на всіх об’єктах.

Про це повідомляє LRT.

У четвер Сейм ухвалив поправки до Закону про природний газ, які передбачають заборону. 111 парламентарів проголосували за, 6 утрималися.

Під час розгляду поправок у комітетах Сейму заступниця міністра енергетики Інга Жилене заявляла, що російський газ на регазифікаційні об'єкти в Литві доставляють танкери з Польщі.

Зміни до закону підготували голова Комітету національної безпеки та оборони Сейму Лаурінас Кашчюнас і міністр енергетики Дайнюс Крейвіс. 

Раніше Крейвіс заявляв, що газ транспортувала з Польщі компанія Cryogas M&T Poland і постачала двом компаніям з дегазаційними установками.

Менеджер з розвитку бізнесу Cryogas M&T Poland у країнах Балтії Маріюс Сіманавічюс раніше заявив BNS, що не може дати коментар.

Ні міністерство, ні Рада з регулювання енергетики не назвали компаній, яким постачала газ Cryogas M&T Poland.

Імпорт СПГ з Росії до Литви через Клайпедський термінал призупинено з березня 2022 року, а з квітня того ж року припинено і імпорт російського газу через трубопроводи.

Нагадаємо, "Хай краще 10 років домовляються про мир" - новий прем'єр Словаччини про військову допомогу Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next